The Danish Chair

Med udstillingen The Danish Chair viser Designmuseum Danmark et wunderkammer af stole og fortæller historien om, hvordan dansk design blev et internationalt megabrand. Som gæst kan man få et overblik over de mange stoletyper, som tegner billedet af det 20. århundredes danske succeshistorie og det eksporteventyr, som vi kalder Danish Modern.

Stolen er det møbel, der står mennesket nærmest. Den berører og spejler den krop den skal bære med arme, ben, sæde og ryg. Den er designernes prøvesten og designhistorikernes yndlingsobjekt. Og så er stolen et af de mest kulturbærende designobjekter. Den fortæller alt om den tid og det samfund, den er skabt i. Den giver personen, der sidder i den status og identitet, og betegnelser som domstol, lærestol, bispestol, skriftestol og talerstol minder os om stolens mange historiske associationer.


Foto: Pernille Klemp


Foto: Metropolitanstolen, Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen, 1949.
Stolen har fået navn efter udstillingen The Arts of Denmark på Metropolitan Museum of Art i New York, hvor den blev vist som det ypperste inden for dansk design i 1960. Stolen blev relanceret i 2014 af møbelproducenten Carl Hansen & Søn.

Sidst opdateret 07.02.2017


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor