Klint - Designmuseets Café

Klint – Designmuseets café er for familier, museumsgæster og folk, som ønsker at tage en uformel businesslunch. Maden er inspireret af det nye, nordiske køkken med rødder i det klassiske, danske køkken serveret enkelt, raffineret og med et twist. Menuen vil bl.a. byde på smørrebrød og lette retter, i et fornuftigt prisleje. Hver onsdag holder museet aftenåbent og her serverer caféen en delikat treretters menu for hele familien.

For museet er det vigtigt, at caféen er en integreret del af alle husets aktiviteter, og at den henvender sig både til museumsbesøgende, der måske bare vil have en kop kaffe og til gæster, der ønsker at besøge caféen, hvortil der er gratis adgang. Caféen bidrager positivt til den helhedsoplevelse, et museumsbesøg er.

Caféens navn Klint refererer til møbelarkitekt og professor Kaare Klint (1888–1954), søn af P.V. Jensen-Klint, arkitekten bag Grundtvigs Kirken. Kaare Klint er en helt central skikkelse i den danske designhistorie og for museets historie i særdeleshed da han i starten af 1920’erne, sammen med arkitekten Ivar Bentsen, stod bag en gennemgribende istandsættelse og indretning af museet. Derudover tegnede Klint også de smukke udstillingsmontrer, der stadig anvendes på museet.

Tak til:
- Le Klint for at have bidraget til caféens indretning med de klassiske ”Frugtlygte”-pendler, tegnet af Kaare Klint i 1944.
- Iiattala/Fiskars for at have bidraget med service til cafeen – herunder Kaj Francks ikoniske hverdagsstel “Teema”, der blev designet i 1949-52.

Kontakt
Klint – Designmuseets Café
Telefon: +45 3318 5686
Mail: klintcafe @ designmuseum.dk

Sidst opdateret 19.04.2017


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor