Podwalk i Frederiksstaden

BYVANDRING

Gå turen og hør den spændende historie om den københavnske bydel Frederiksstaden.

Mange kender den københavnske bydel Frederiksstaden, hvor Designmuseet ligger, men de færreste kender den spændende historie om, hvordan bydelen blev til.

Frederiksstaden var fra begyndelsen slet ikke tænkt som bolig for kongehuset. Fra midten til slutningen af 1700-tallet, rummede bydelen både samfundets top og bund.

Designmuseet har siden 1926 haft til huse i en af Københavns fineste rokokobygninger, det tidligere Kongelige Frederiks Hospital. Bygningen blev opført under Frederik V i årene 1752-57 efter tegninger af arkitekterne Niels Eigtved og Lauritz de Thurah. I begyndelsen af 1920’erne blev bygningen istandsat og nyindrettet til museumsformål af arkitekterne Ivar Bentsen og Kaare Klint.

Historien om bydelen kan du opleve ved at downloade gåturen til din mobiltelefon/smartphone eller mp3-afspiller og udskrive bykortet. I byvandringen bliver du bliver ført gennem Frederiksstaden, og samtidig hører du fortællingen om, hvordan gaderne blev anlagt , historien om palæerne og slotspladsen. Samtidig ser du de mest seværdige bygninger.

Download podwalk i Frederiksstaden

Podwalken er produceret af SAXO-Instituttet, Københavns Universitet, der samarbejder med Designmuseet i forbindelse med dette års Golden Days-festival.

Sidst opdateret 17.09.2013


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor