Designonsdag

22. FEBRUAR KL. 16.30 – 18.00 PÅ BIBLIOTEKETS LÆSESAL

Mød modedesigneren Nicholas Nybro

Ved dette arrangement i rækken om Dansk design Nu fortæller det nye stjerneskud i dansk avantgardemode, modedesigneren Nicholas Nybro, om sit farverige, ekspressive univers og de samfundskritiske statements, der udfolder sig i hans kollektioner.

2016 satte for alvor Nicholas Nybro på modekortet. Hans kollektion More Than a Number, hvor det var ældre modeller, der indtog catwalken, var opsigtvækkende både i tøjets ekstreme design og i sin skarpe reaktion mod modens evige ungdomsdyrkelse. One-lineren lød: ”Twice as old, twice as fab”.

At avantgarde modedesign er et element til selviscenesættelse for de, der ønsker at bryde normen og markere et visuelt statement, bekræftede Ghita Nørby, da hun til dronningens hofbal for kulturpinger i 2016 bar en ekstravagant lang rød kjole, designet af Nybro. I materiale og look placerede den sig i et krydsfelt mellem faldskærm og plasticregnfrakke, blod, hjerte og moderkage.

Nicholas Nybro (f. 1981), der er uddannet fra Designskolen Kolding, etablerede sit eget firma i 2011, og brød igennem i august 2014 med sit første modeshow på den københavnske modeuge.
Brandet Nicholas Nybro har specialiseret sig i design af flamboyant tøj, kostumer og art direction.
Hans seneste Aw17 kollektion Souvenir er et skævt smil og en hyldest til mangfoldigheden.

Med udstillingen Dansk Design Nu fokuserer museet på dansk design og kunsthåndværk siden årtusindskiftet. Arrangementet med Nicholas Nybro indgår i rækken af design-onsdage i tilknytning til udstillingen.

Tid og sted: 22. februar kl. 16.30 – ca. 18.00 på bibliotekets læsesal. Arrangementet er gratis, og man møder bare op. Kom gerne i god tid.

Sidst opdateret 15.08.2017


Design-museum-danmark Instagram Facebook YouTube Tripadvisor